روبرت بوش (Robert Bosch) در 23 سپتامبر 1861 در روستای آلبک (Albeck) در جنوب آلمان در یک خانواده پر جمعیت به دنیا آمد، روبرت بوش فرزند یازدهم از دوازده فرزند خانواده بود. پدر روبرت بوش از کشاورزان مرفه و ثروتمند منطقه و در دسته افراد تحصیل کرده در زمان خود بود که اهمیت زیادی به تحصیل فرزندان خود می داد؛ روبرت بوش از همان کودکی پسری بسیار خلاق بود، وی به اسباب بازی های مکانیکی بسیار علاقه داشت، آن ها را تکه تکه می کرد و با استفاده از آن ها چیزهای متفاوتی درست می کرد. او از سال 1869 وارد مدرسه فنی و حرفه ای Realschule شد و تا سال 1876 در این مدرسه مشغول به تحصیل بود و سپس دوره کارآموزی مهندسی ابزار دقیق را به پایان رساند، بعد از آن به بریتانیا رفت و در شرکت آلمانی زیمنس مشغول به کار شد و تجربیات بسیاری را کسب کرد اما در آن زمان ایالات متحد آمریکا در حوزه مهندسی برق مانند نورافکن، سیستم زنگ، تلفن بسیار پیشرفته تر از اروپا بود به همین دلیل روبرت بوش تصمیم گرفت به آمریکا سفر کند و در آنجا به عنوان یک مکانیک نزد توماس ادیسون شروع به کار کرد و در آنجا تجربیات و ایده های بسیار زیادی را به دست آورد و به همین دلیل روبرت بوش (Robert Bosch) از آن پس آینده خود را در مهندسی برق می دید.
روبرت بوش
تأسیس شرکت بوش آلمان توسط روبرت بوش (Robert Bosch)
روبرت بوشروبرت بوش (Robert Bosch) با دنیایی از تجربه و پر از انرژی تصمیم گرفت به کشور خود باز گردد و کار خود را در آنجا شروع کند، او در 15 نوامبر 1886 در سن 25 سالگی با کمک دو تا از دوستان خود یک کارگاه کوچک مکانیک دقیق و مهندسی برق در اشتوتگارت آلمان تأسیس کردند که خدماتی مانند تعمیر دستگاه های تلفن، ماشین تحریر، لوازم عکاسی و ماشین آلات را ارائه می کرد اما روبرت بوش دست از تحقیق و کنجکاوی نمی کشید و در نهایت موفق شد در سال 1877 با کار کردن و ایجاد تغییرات زیادی بر روی دینامی که توسط شرکت دیگری ساخته شده بود؛ اولین قطعه ای که برای تولید جرقه الکتریکی و مشتعل کردن گاز در موتور استفاده میشد را طراحی کند. او اولین کسی بود که توانست از یک دینام را در موتور یک خودرو استفاده کند و به این صورت یکی از بزرگترین مشکلات فنی صنعت نوپای خودرو را حل کرد و در این روند به اولین موفقیتش در کسب و کار دست پیدا کرد.
شرکت او تا سال 1891 دارای 15 پرسنل بود، در این مدت تمام سرمایه خود را صرف تحقیقات و آزمایش های خود کرد و روبرت بوش که سرمایه اش رو به اتمام بود، سعی کرد با گرفتن کمک مالی از مادرش و دریافت وام از بانک، شرکت خود را نجات دهد تا بتواند تحقیقات خود را به ثمر برساند اما نتوانست یک سال بیشتر دوام آورد و شرکت او در سال 1892 به مرز ورشکستگی رسید.
اختراع شمع ماشین توسط روبرت بوش و شتاب گرفتن شرکت بوش
روبرت بوش (Robert Bosch) هیچ گاه خیال پرداز نبود؛ فقط به تصمیمات و هدف خود ایمان داشت و با باور داشتن خود، هیچ گاه در مقابل مشکلات کوتاه نیامد و عقب ننشست تا اینکه بوش در سال 1900 کارخانه خود را با 30 نفر پرسنل تأسیس کرد و آینده نگری او این بود که بتواند نیروهای خود را به 200 نفر برساند.
شرکت بوش بالاخره موفق شد در سال 1902 شمع ماشین را اختراع کند و آن را به ثبت برساند؛ این اختراع روبرت بوش دگرگونی بزرگی در صنعت خودرو ایجاد کرد و شرکت او توانست، با قرارداد های تسلیحاتی در دوران جنگ جهانی اول سود سرشاری را برای کار خود به دست آورد و در واقع همین موضوع باعث شد شرکت بوش به سرعت رشد کند و آن را به یک شرکت بین المللی قدرتمند تبدیل کند؛ اما نمی توان فراموش کرد که یکی از دلایل بزرگ موفقیت شرکت بوش، ایمان و پیش برد کارش با اتکا با این اعتقاد بود که بهتر است سرمایه خود را از دست بدهم تا اعتماد مشتریان خود را؛ در واقع به همین خاطر توانست همیشه ماندگار بماند. بوش همواره سعی کرد تا محصولات خود را با بالاترین کیفیت تولید کند و برای ماندگاری خود در میان مشتریانش، کارکنانش آموزش های حرفه ای ببینند تا در روند زمان نیز بتوانند بهترین محصولات و جدید ترین ها را با بی نقص ترین کیفیت تولید کند.
او از اولین کار فرمایانی بود که در سال 1906 در آلمان قانون روزکاری 8 ساعته را مطرح کرد؛ و تسهیلات رفاهی دیگری را برای کارگران خود فراهم کند، روبرت بوش توانست تا پایان سال 1908 میلادی 5 ساختمان را بخرد و کارکنان خود را به 1000 نفر برساند. جالب است که بدانید بوش نسبت به پولی که در قراردادهای تسلیحاتی در طی جنگ به دست آورده بود احساس خوبی نداشت و او را آزار می داد به همین دلیل تصمیم گرفت پولی که در این قرار دادها بدست آوره است را در راه خیریه صرف کند و به همین دلیل او چندین میلیون مارک به خیریه بخشید و یک میلیون مارک نیز به دانشگاه فنی اشتوتگارت کمک کرد.
وارد شدن شرکت بوش به بازار جهانی
روبرت بوش (Robert Bosch) دست از خواسته های قدرتمند تر خود برنداشت و تصمیم گرفت با تأسیس کارخانه بوش در ایالات متحد آمریکا وارد بزرگترین اقتصاد دنیا شود و کار خود را بیش از پیش گسترش دهد. بوش موفق شد در سال 1909 اولین محصولات خود را در کشور آمریکا تولید کند. شرکت بوش خیلی سریع رشد کرد و شروع به تأسیس کارخانه در آسیا، آفریقا و استرالیا نمود و از این رو 88 درصد از فروش خود را در بیرون از آلمان تولید کرد. روبرت بوش که هدف های بسیار بزرگی را در ذهن می پروراند و به آن ها ایمان داشت تمام سود شرکت را صرف تحقیق و توسعه شرکت خود کرد تا جایی که این شرکت در سال 1920 فعالیت خود را در سرتاسر جهان گسترده کرد و بیش از 10000 نفر کارمند را در خود جای داد.